Ez a csokoládé már a minőségi borok útján jár, címkéjén a kakaóbab leszedésének időpontjától kezdve, a pörkölés hőmérsékletéig és időtartamáig. A Rabot Estate nevű szelet 70%-ban tartalmaz étcsokoládét kakaót.
A kakaóbab, amiből a Hotel Chocolat terméke készül, a St. Lucia-i termőterület egy bizonyos szeletén terem, de ha az információ még mindig nem elégítené ki a kedves vásárlót, akkor az érte felelős csokoládékészítő neve is megtalálható a csomagoláson.
Ez a jelenleg létező leginkább részletes származási és minőségi leírás egy csokoládéról, de nem csak az exkluzív készítők járják ezt az utat, hanem néhány kiemeltebb, ám szupermarketekben is elérhető márka is ezen indult el.
A cél az, hogy a csokoládé hasonlatossá váljon a minőségi borokhoz, azaz a vásárlók minél többet tudjanak meg arról, hogy mit esznek, több információval rendelkezzenek a minőségről, és így több pénzt legyenek hajlandók elkölteni a drágább, de különlegesebb darabokra.
Az íz leírása is rokonítható a borokéval, hiszen a szeleten a következő olvasható: shiraz bor, antik tölgy, pörkölt kakaó és fűszeres szilvakompót aromái keverednek. Hát jó szopogatást az ízek felfedezéséhez! Egy 35 g-os szelet 1200 forint.
Utolsó kommentek