Bár egyre hűvösebb van (a hideg szót egyelőre nem vagyunk hajlandóak leírni), a fagylalt iránti szenvedélyünk nem csökken. Így aztán kapunk az alkalmon, hogy bemutassuk a sötétben is jól követhető gombóc fagyit.
A fluoreszkáló hatást nem mindennapi módon érik el, persze lehet, hogy ettől pár reménybeli fogyasztónak elmegy majd az étvágya, a fagyi fényét ugyanis egy kis adalék medúza adja.
A világító fagyi kitalálója és kifejlesztője, Charlie Francis ugyanis a medúza foszforeszkáló proteinjét használta fel, és így hozta létre ezt az extra édességet. (Mellékesen a proteint kémiai úton „gyártották újra", így élő medúzához nincs köze a dolognak.)
A fagyi akkor kezd el igazán világítani, amikor elkezdik nyalni, így ahogy fogy, egyre fényesebb lesz. Azonban ne lepődjünk meg, ha a technológia drága, így nagyjából 50 ezer forintot szánjunk rá, ha csak egy gombócot is szeretnénk a világító finomságból.
Ahogy a feltaláló írja a blogján, most éppen a láthatatlan fagyin dolgoznak, ebben tudósok és varázslók segítségét kéri...
(via)
Utolsó kommentek