Vajon mindez hol található? A világ legdrágább éttermében, ahol 1250 fontba, azaz majd fél millió forintba, kerül az egy főre jutó fogyasztás. A Sublimotion nevű éttermet a két Michelin-csillagos séf Paco Roncero nyitotta. A helyzet az, hogy az étterem működtetői szerint itt nem egy egyszerű vacsorára ül be az ember, hanem egy kétórás gasztronómiai élményt és szórakozást vesz.
Az exkluzivitást mutatja, hogy egyszerre mindössze 12 vendéget szolgálnak ki az étteremben, és azért is kivételes a hely, mert a tucatnyi emberre 27 fős kiszolgáló személyzet jut. Az ígéretek szerint az élmény pedig minden érzékre hat.
Az ár brutálisnak tűnik, mégis tülekedés van a foglalásokért. A két és fél óra alatt 20 fogást tálalnak fel összesen. Az étkezés „háttere” pedig folyamatosan változik, de nem csak a vendégek köré vetített képek, hanem az illat, a páratartalom, a hőmérséklet, a fények és természetesen a zene is változtathatók a különböző fogásokhoz.
Az édesség például pörgő-forgó, lebegő tányéron érkezik, ami azért végül lelassul, hogy elfogyasztható legyen. Valamint állandó elem a hömpölygő fagyasztott nitrogén, így az ételt valójában akkor látja meg az elvarázsolt vendég, amikor az a szájához érkezik.
Utolsó kommentek