Rendben, találkoztunk már bőven nettó elmebetegségekkel, mióta figyelgetjük a dúsgazdag pénzpazarlás világát, de azért amit egy kínai üzletember a minap művelt, az még az excentrikus kivagyiságnak is kirívó esete.
Az odáig rendben van (?), hogy mondjuk egy 1959-es Dom Perignon több, mint 42 ezer dollár (10,5 millió forint – na jó, mégsincs rendben), vagy hogy egy 1841-es Veuve Clicquot 34 ezerbe fáj. Ezek azért klasszikus, nemes italok, nem ritkán olyan üvegben, ami már önmagában nagyon sok ezer dollárt ér.
Na de egy koktél?
Márpedig a kínai üzletember, Jason Wong nem kevesebb, mint 70 ezer dollárt (17,7 millió forintot…) költött el egyetlen pohár margaritára, méghozzá a londoni Covent Gardenben található mexikói étteremben, a Cantina Laredóban.
Ráadásul saját állítása szerint teljesen józan volt, amikor kikérte a Jose Cuervo Platinóból és az 1800 Colección tequilából, fehér ananászléből és még jó pár minőségi hozzávalóból készített koktélt.
Azért ezt még mindig nem adja ki a matek, a 70 ezer dolláros (vagy ha már London, 50 ezer fontos) ár úgy jön ki, hogy a koktél közepébe elegánsan elhelyeztek egy gyémántot is.
Hogy ettől jobb lett-e a koktél, azt nem tudjuk, de azt legalább elvihette magával.
Utolsó kommentek