Michelin-csillagos séfekkel rendez háromnapos fesztivált a Belmond Reid Palace szálloda. A portugáliai luxushotel ezzel hagyományt szeretne teremteni, és a meghívottak listáját elnézve erre minden esélye megvan.
Az európai kulináris örökség tehetségeinek legjobbjait akarja összehozni a Belmond Reid Palace, és hogy nem a levegőbe beszélnek, arra bizonyíték, hogy Európa legkiválóbb, Michelin-csillagos szakácsait hívták meg az eseményre.
Érdemes őket számba venni! Két két Michelin-csillagos szakács is tiszteletét teszi, az egyik Michel Van Der Kroft, a hollandiai Nonnetje, a másik Ricardo Costa, a portói The Yeatman Hotel séfje Portugáliából.
Az egycsillagos mesterek nevét is érdemes megemlíteni. Ott lesz Davide Bisetto (ő a velencei Oro – Belmond Cipriani látogatóit boldogítja), Joachim Koerper (Eleven in Lisbon, Portugália), Pedro Lemos (a nevét viselő portói étterem séfje), Sergi Arola (LAB by Sergi Arola - Penha Longa Resort, Portugália) és Vitor Matos (Antiqvvm, Portugália).
Maga az Ízek művészete gasztronómiai fesztivál (The Art of Flavours Gastronomic Festival) június 8. és 10. között zajlik. A vendégek mesterkurzusokon tanulhatnak a séfek séfjeitől.
Lesz kerti parti, ahol a zseniális szakácsok, bortermelők és élelmiszertermelők állítják majd fel standjaikat a világ minden tájáról. Több, mint 20 stand várja majd a látogatókat, akik a Vista Alegre finom porcelánjaiban kaphatnak majd kóstolót a remek ételekből és italokból.
Ezen az eseményen a vendégek a séfeket alkotás közben, élőben is nézhetik és beszélgethetnek velük. Az estét a Madeira Atlantic Festival fantasztikus, pirotechnikával megbolondított musicalja zárja.
A fesztivál záróeseménye pedig a Csillagos vacsora, egy 9 fogásos étkezés, amelyből minden Michelin-csillagos séf kiveszi a részét.
Sergi Arola fő összetevőként a kaviárt és a libamájat választotta, Pedro Lemos a helyi halakat, bemutatva a kékúszójú tonhalat gombákkal és wasabival. Luís Pestana a Madeira bort fogja használni a különleges marhahús ízesítésére, és a töltelékben libamáj, szarvasgomba és egyéb, titkos összetevők is lesznek.
Pedro Campas, a fesztivált rendező Belmond Reid Palota cukrásza egyedülálló, mégis tradicionális desszertekkel koronázza meg a vacsorát gránátalma, túró és mézes sütemény kerül az asztalra.
A fesztivál június 9-én este fél nyolckor kezdődik és szerény 14 ezer euróba (4,4 millió forintba) kerül személyenként. A záróvacsoráért pedig személyenként 20 ezer eurót (6,3 millió forintot) kell leperkálni.
Így költekeznek a bitcoin újgazdagjai
Utolsó kommentek