Meglehetősen trükkös megoldáshoz folyamodott az egyik New York-i étterem, amelynek a menüsorában igen éles szem kell ahhoz, hogy az ember felfedezze a 2000 dolláros pizzát. Nem, nem elírásról van szó.
A New York-i Industry Kitchen étlapja meglehetősen változatos, van rajta mindenféle, kezdve a steaktől, a tengeri herkentyűkön és desszerteken át egészen a pizzáig.
Az étterem olcsónak még New York-i mércével sem nevezhető, de nem is különösebben drága, ugyanakkor az étlapon egyszer csak belefuthatunk egy meglehetősen drága tételbe.
Aranyozottba.
A stílszerűen (vagy fantáziátlanul – ezt mindenki döntse el magában) 24K névre keresztelt pizza egy 20 dolláros füstölt lazac és egy 19 dolláros lasagna között húzódik meg.
Pedig a Kaszpi-tengerből érkező Ossetra kaviárból, szarvasgombából és francia libamájból, és Stilton sajtból készült pizza a maga 2000 dolláros árával igencsak drágának számít. Ja, merthogy alaposan megszórták 24 karátos aranylapocskákkal is.
A még szeletenként is 250 dollárba kerülő tésztakülönlegességről az étterem vezető séfje, Braulio Bunay azt mondta a Town&Country magazinnak, hogy az „rendkívül gazdag, így ha valakinek éppen egy pazar étkezésre fáj a foga, akkor érdemes ezt választania”.
Ha már az aranyozott pizzáknál tartunk, korábban írtunk arról, hogy Indiában egy mumbay-i étteremben is árultak 24 karátos arannyal borított tésztát.
A Billo's Cafe nevet viselő műintézmény Swiss Gold 24 karat pizza (azaz 24 karátos svájci arany pizza) néven forgalmazta az ételt, ami tökéletesen ugyanúgy nézett ki, mint bármely másik – kivéve az aranyborítást.
Ennél egy fokkal jobbnak tűnt a Brit Columbiában fekvő Richmond városában készülő Steveston Pizza, amit homárral, fekete alaszkai tőkehallal, füstölt lazaccal, tigrisrákkal és különleges orosz kaviárral bolondítottak meg.
„Ez azért nem az átlagos péntek esti pizza” – mondta a pizzéria tulajdonosa, Nader Hatami erről az ízorgiáról. A 450 dollárba (100 ezer forintba) kerülő pizza alapötlete a tulaj szerint nem volt túl bonyolult: „egyszerűen csak pakoltam rá a hozzávalókat”.
Utolsó kommentek