Ha valaki nem tudta volna (mi nem tudtuk…), Chicagóban most ünneplik a Grillezett Sajt Hónapját. Ennek örömére a helyi Ritz-Carlton Hotel éttermében egy egészen sajátos különlegességgel álltak elő.
Valószínűleg minden idők legdrágább sajtos szendvicsét üdvözölhetjük a Ritz-Carltonban található Deca kreálmányában, melyben persze nem csak sajt van, hanem Iberico sonka is, speciális, risztikus kenyér és… 24 karátos aranylapok.
A szendvics egész áprilisban kapható (azaz aki kipróbálná meg nem maradt le róla), az alapja egy különleges kovászos kenyér, amit Laudemio Marchesi de’ Frescobaldi extraszűz olívaolaj fed.
A szendvicsben a már említett, sózott, hat hétig napon, majd 12 hónapig továbbérlelt ibériai sonkakülönlegesség is található. „Egészen pár évvel ezelőttig egyáltalán nem lehetett Ibericót kapni az Egyesült Államokban. Felfoghatatlanul drága, mi is csak nagyon kis mennyiségben vásároljuk” – mondta az étterem részéről nyilatkozó Eric Ciechna.
A szendvicsben az Ellis Family Farmsról származó paradicsom, 100 éves balzsamecet és oregoni szarvasgomba is van. A csúcs persze a 40 éves, érlelt Wisconsin cheddar sajt, amit aranylapocskákkal díszítenek (remélhetőleg nem elrontva a zamatát).
Mindez még nem elég az ízorgiához, hiszen a szendvicsben akad még Hudson Valley-ből származó libamáj, és az egész tetején kacsatojás. Ez a nem hétköznapi szendvics kerül tehát 100 dollárba (azaz 22 ezer forintba), és tudja fene, mi azért kipróbálnánk!
(via)
Utolsó kommentek