Ki ne vágyna egy finom tacóra? Gondolom, aki szereti a mexikói konyhát az különösen, de lehet, hogy ezt a tacot még az is megkóstolná, aki nem lelkesedik olyan nagyon érte, ugyanis egy egészen különleges gasztronómiai remekről van szó. Más kérdés, hogy ezért hajlandóak lennénk-e 27 ezer dollárt (8,1 millió forintot) áldozni.
De hát a kibicnek semmi sem drága, mostanában túl sok esély úgysincs megkóstolni, úgyhogy legalább gyönyörködjünk benne távolról. A világ legdrágább tacóját Los Cabosban készíti Juan Licerio Alcalá. De vajon mi kerül bele, hogy annyiba kerül, mint egy éves egyetemi tandíj?
Persze a belevalók és a kinézete sem semmi, a tortillában arany pelyhek vannak, a töltelék pedig langusztából, Kobe-marhából, Beluga-kaviárból és fekete szarvasgombás Brie-ből áll.
A salsa öntet is hasonlóan extravagáns: Morita chili paprika, Anejo tequila és a civet kávé egyaránt van benne. Utóbbi összetevő a világ legdrágább kávéja (Kopi Luwak), ami a civet macska ürülékéből kiszedett és feldolgozott kávészemekből áll.
Az igazság az, hogy mielőtt nagyon fintorognánk azon, hogy milyen drága ez a taco, azt azért el kell, hogy mondjuk, hogy egy jótékonysági árverésen adták el 27 ezer dollárért egy gyerekeket támogató alapítvány javára.
A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.
Utolsó kommentek