Beluga kaviár, sáfrányos, aranyozott zsemle, Dom Perignonos vajban pácolt hagymakarikák – egyebek mellett ilyesmikből áll össze a holland De Daltons hamburgere. Az 1,8 millió forintért árult gasztrocsoda kitalálója, Robbert Jan de Veen „Aranyifjúnak” nevezte el a finomságot.
Az Aranyifjú tele van a legjobb minőségű alapanyagokkal. A marhahús például Wagyu A5 szegy, de van a zsemlében még borda, fehérborban párolt királyrák, Dom Perignonos vajban pácolt hagymakarika, Joselito sonka, fehér szarvasgomba, Beluga kaviár, füstölt sáfrányos metélőhagymás majonéz kacsatojással és Dom Perignon pezsgős zsemle.
A barbecue szósz Kopi Luwak kávéból és Macallan Single Malt Whiskey-ből készült, a zsemlébe még szarvasgombás cheddar sajt és tigris paradicsom kerül, az egészet pedig whiskeys füstölés bolondítja meg.
A hamburgert az Amszterdamtól mintegy 40 percnyi autóútra fekvő kisváros, Voorthuizen De Daltons nevű éttermében vehetik meg a vállalkozó kedvű (és gazdag) fogyasztók 5000 euróért.
Utolsó kommentek