Annyi mindent borítottak már arannyal, miért éppen a fánk maradjon ki a szórásból? - gondolhatta egy brooklyni étteremtulajdonos, majd a gondolatot tett követte. Így született meg a Gold-Ube fánk.
Az ötlet a New York-i Manila Social Club tulajdonosának agyában fogant meg, és ha már megfogant, meg is valósította. A fánkra 24 karátos aranylemezeket gyógyító fülöp-szigeteki cukrász nem elégedett meg ennyivel, belül is a legjobbra törekedett, így Cristal pezsgőből készült zselével töltötte meg az édességet.
A Gold-Ube névre keresztelt fánk egyébként a hely specialitásával a yam gyökérből készült töltelékkel készül, és ez indokolta a tulajdonos, Björn DelaCruz szerint a pezsgőválasztást is.
„Azért választottam a Cristalt, mert nagyon kellemes mézes mellékíze van, ami jól megy a yamhoz. A két íz nagyszerű elegyet alkot a fánkban, bármilyen furcsán is hangozzon. Az egész akkor jutott az eszembe, amikor fánkevés közben Cristal pezsgőt kortyolgattam, és rájöttem, milyen nagyszerű párosítás ez így” - nyilatkozta a tulajdonos a FirstWeFeast oldalnak.
Érdekes, hogy noha a fánk eredetileg csak ünnepi változatnak készült, a 100 dolláros ára ellenére olyan népszerű lett, hogy végül állandósították a választékban.
(Fotó: instagram.com/manilasocialclub)
Utolsó kommentek