Néha elgondolkodik az ember a dolgok értelmén (no, azért olyan gyakran nem érdemes, de néha…), ez főleg olyankor fordul elő, amikor belefut egy-egy sajátos tételbe. Igen, mint amilyen egy gyémántokkal ékített evőpálcika.
Mindjárt az elején gyorsan mondjuk el, hogy minden relatív, az is, hogy drágának számít-e egy 17 ezer dolláros evőpálcika. Éppenséggel ez alulról karcolja a 4,7 millió forintot, és most tényleg nem jönnénk azzal, hogy ezért már autót, és hagyjuk a lélegeztetőgépeket is, de azért na.
Amitől az egész relatívvá válik, az nem más, mint hogy a vacsora, ami mellé ez a csekélység jár viszont 2 millió dollárba kerül – ugye, hogy rögtön nem is olyan sok az a 17 ezres ár?
A történet lényege, hogy a szingapúri Ce La Vi étterem a Marina Bay Sands hotel tetőteraszán kínál nem akármilyen gasztronómiai élményt – persze a dolog ennél jóval összetettebb.
Csak a számokat nézve is lenyűgöző ajánlatról van szó: 10 ezer friss rózsa, 18 fogásos vacsora, 44 és 55 éves borok, és egy 2,08 karátos Fancy Vivid gyémántgyűrű. Egyébként a szervező World of Diamonds szerint már maga a gyémánt is megéri a 2 millió dollárt.
A vacsora része (nem soroljuk fel az egészet) a pezsgőhabos osztriga, libamáj, alaszkai vadlazac, lassan főzött galamb, és még hosszan sorolhatnánk, de nem tesszük. (Nem is olyan régen bővebben írtunk róla itt.)
Rátérve az evőpálcikára, mindemellé jár az is, méghozzá rögtön két pár, gyémántokkal ékítve. Az aranyozott evőeszközök annyira előkelőek, hogy ha meg akarjuk fogni, akkor azt csak bőrkesztyűben lehet, nehogy megkarcolódjon, esetleg ujjlenyomatok kerüljenek rá.
Aztán persze haza is lehet vinni, de hogy ott mit kezd vele a szerencsés tulajdonos, az jó kérdés. A házhoz rendelt kínaihoz mindenesetre nem ajánljuk…
(Fotó: sg.celavi.com)
Utolsó kommentek