Nyakunkon a karácsony, ilyenkor a kétségbeesett bevásárlási rohangászás közben azt is ki kell találni, mi legyen a menü az ünnepek idején. Sokat aligha segítünk vele, de eláruljuk, milyen lesz a világ legdrágább pudingja.
Összeállt pár nagymenő, a cukrász Martin Chiffers, valamint a BrandyClassics.com és a világ egyik vezető numizmatikával foglalkozó kereskedőháza, a Baldwin's, hogy közösen megalkossák a világ legdrágább pudingját.
Az édességben csakis minőségi (főleg bio) alapanyagok lesznek a világ minden tájáról. Ezek közül is kiemelkedik a kétszáz éves Duret konyak, ami önmagában több mint 17 ezer dollár.
De a pudingban lesz még Agawa datolya, és különleges, iráni Mamra mandula, és egészen komoly ritkaságok, mint például a Last Consignment Black Tot rum, az 1905-ös Perez Barquero Solear sherry vagy az 1834-es Whitaker Marsala bor.
A végül több mint 38 ezer dollárba kerülő puding értékét növeli az a különleges arany érme, amelyet a Baldwin's biztosít és amelynek egyik oldalán VI. Henrik, a másikon pedig Szűz Máriát figyelő Gábriel arkangyal látható. Egyedül az érme 12 200 dollárt ér.
Az angolszász országokban régi szokás egy hárompennyst beletenni a karácsonyi pudingba, mert a néphit szerint gazdagságot hoz az újévben. (Ha már itt tartunk, csekély 114 dollárért egy III. György korabeli ezüst hárompennyst is vehetünk a puding mellé.)
Az édesség elkészítésekor a megrendelő kéréseit is figyelembe veszik, további jó hír, hogy ez az összeg egy 12 fős társaságra vonatkozik. Ja, és a maradék alkoholt is hazavihetjük.
(via)
Utolsó kommentek