Hallottunk már egészen elképesztő árú pizzáról, de a több mint félmillió forintba kerülő máltai Margo pizzériájában készülő ételhez valahogy nem lett volna gusztusunk.
Hagyjuk az Alba madonna fehér szarvasgomba-ritkasággal készülő máltai pizzát (és az ehető aranypizzát is, amiről szintén írtunk már), inkább vegyük szemügyre kicsit közelebbről a Brit Columbiában fekvő Richmond városában készülő társát!
A Steveston Pizza alkotása ugyanis sokkal gusztusosabbnak tűnik, hiszen van rajta homár, fekete alaszkai tőkehal, füstölt lazac, tigrisrák és különleges orosz kaviár is.
„Ez azért nem az átlagos péntek esti pizza” – mondta a pizzéria tulajdonosa, Nader Hatami erről az ízorgiáról. A 450 dollárba (100 ezer forintba) kerülő pizza alapötlete a tulaj szerint nem volt túl bonyolult: „egyszerűen csak pakoltam rá a hozzávalókat”.
Nader Hatami állítja: a pizza születését tulajdonképpen a tengeri herkentyűk iránt érzett rajongása inspirálta, és eddig nyolc olyan vállalkozó kedvű (és gazdag) vendége volt, aki kipróbálta.
Éppenséggel mi is megkóstolnánk.
(via)
Utolsó kommentek